Skip to content

Θα χρηματοδοτήσει η κυβέρνηση το σχέδιο ανασυγκρότησης της πυρόπληκτης Ηλείας-ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Ερώτηση κατέθεσε στη Βουλή ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΠΑΣΟΚ και Βουλευτής Ηλείας κ. Μιχάλης Κατρίνης, με την οποία καλεί την κυβέρνηση να δώσει συγκεκριμένες απαντήσεις για την χρηματοδότηση του σχεδίου  ανασυγκρότησης της πυρόπληκτης Ηλείας, με βάση την ολιστική αναπτυξιακή μελέτη της διαΝΕΟσις.

Ο κ. Κατρίνης επισημαίνει ότι:

-Η μελέτη της διαΝΕΟσις με τίτλο «ΗΛΕΙΑ 2030: Ανασυγκρότηση με επίκεντρο την Αρχαία Ολυμπία», παραδόθηκε πριν από 7 μήνες.

-Υπήρξε δέσμευση του Πρωθυπουργού για χρηματοδότηση και ανασυγκρότηση της πυρόπληκτης Ηλείας το φθινόπωρο του 2021.

Ο Μιχάλης Κατρίνης τονίζει ότι παρά την ‘’δέσμευση’’ του ίδιου του πρωθυπουργού για υλοποίηση του σχεδίου ανασυγκρότησης της Ηλείας με επίκεντρο την Αρχαία Ολυμπία, τίποτα δεν έχει δρομολογηθεί μέχρι σήμερα, ενώ εκκρεμούν ακόμα οι αποζημιώσεις στους πληγέντες, χωρίς να έχει ληφθεί καν μέριμνα για την απώλεια εισοδήματος των παραγωγών.

Θέτει μάλιστα συγκεκριμένα ερωτήματα προς την κυβέρνηση, όπως:

-Ποιο είναι το ακριβές χρονοδιάγραμμα υλοποίησης του σχεδίου ανασυγκρότησης της Ηλείας με βάση τη μελέτη της διαΝΕΟσις;

-Έχουν εξασφαλιστεί χρηματοδοτικοί πόροι, από ποιες πηγές συγκεκριμένα και για ποιες δράσεις και έργα;

-Έχουν δεσμευθεί κονδύλια στον προϋπολογισμό του 2023 για την υλοποίηση του σχεδίου ανασυγκρότησης της Ηλείας και σε ποιους κωδικούς;

-Πρόκειται να εγγραφούν σχετικά κονδύλια στον προϋπολογισμό του 2024;

Ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΠΑΣΟΚ εκφράζει την ανησυχία του μήπως το σχέδιο ανασυγκρότησης της Ηλείας παραπεμφθεί και πάλι στις καλένδες, με την κυβέρνηση να χρησιμοποιεί ως άλλοθι και δικαιολογία τις καταστροφές στη Θεσσαλία.

‘’Η ανησυχία γίνεται εντονότερη όσο η κυβέρνηση δεν εξαγγέλλει ούτε συγκεκριμένη χρηματοδότηση για την εφαρμογή του σχεδίου της διαΝΕΟσις, ούτε το πότε θα ξεκινήσει η υλοποίησή του, ούτε το ακριβές χρονοδιάγραμμα ολοκλήρωσής του, με την προεκλογική εξαγγελία να μένει ανεκπλήρωτη’’ τονίζει ο Μιχάλης Κατρίνης

Τελικά αναρωτιέται κανείς, εάν οι εξαγγελίες για το σχέδιο ανασυγκρότησης της Ηλείας ήταν ένα ακόμη προεκλογικό πυροτέχνημα της Νέας Δημοκρατίας για να υφαρπάξει την ψήφο των πολιτών.  

Back To Top