Skip to content

Θριαμβολογεί ο υπουργός, αλλά ούτε λέξη για το «Πύργος-Τσακώνα» ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Με αφορμή τις δηλώσεις του Υπουργού Υποδομών και Μεταφορών κ. Σταϊκούρα για το δρόμο «Πάτρα-Πύργος», ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΠΑΣΟΚ-Κινήματος Αλλαγής επισήμανε ότι ‘’η παρουσία και οι θριαμβολογίες του νέου Υπουργού δεν αναιρούν ούτε σβήνουν τα τέσσερα χρόνια που χάθηκαν με ευθύνη αυτής της κυβέρνησης και τα άλλα πέντε χρόνια με ευθύνη της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ. Ουσιαστικά χάθηκαν 9 ολόκληρα χρόνια για την ολοκλήρωση ενός έργου που θα εγγυόταν την ασφάλεια των οδηγών και θα ενίσχυε τις αναπτυξιακές προοπτικές της Ηλείας’’.

Στη συνέχεια ο Ηλείος βουλευτής προσθέτει: ‘’ο κ. Σταϊκούρας δεν είπε ούτε λέξη για το δρόμο «Πύργος- Τσακώνα», ούτε για το τμήμα «Πύργος-Αρχαία Ολυμπία», για τα οποία έχω καταθέσει ερώτηση, ζητώντας συγκεκριμένες απαντήσεις σχετικά με το χρονοδιάγραμμα υλοποίησης των έργων, αν βέβαια εντάσσονται τελικά στον σχεδιασμό της κυβέρνησης. Την προεκλογική περίοδο, ο Πρωθυπουργός και τα στελέχη της ΝΔ εξήγγειλαν, με κάθε μέσο και τρόπο, την υλοποίηση αυτού του έργου για να υφαρπάξουν την ψήφο των πολιτών. Επτά μήνες μετά, καμία επίσημη τοποθέτηση δεν υπάρχει για ένα έργο που θα δώσει αναπτυξιακή πνοή στη νότια Ηλεία’’

 

Να διεκπεραιώνονται από τον ΤΑΠ στον Πύργο, οι υποθέσεις αποκατάστασης ζημιών από φυσικές καταστροφές στην Ηλεία

Επιπλέον, με ερώτησή του προς τους τρεις συναρμόδιους υπουργούς Υποδομών και Μεταφορών, Εσωτερικών, Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας, ο Μιχάλης Κατρίνης ζητά να εξυπηρετούνται στον Πύργο οι πολίτες της Ηλείας σε σχέση με την διεκπεραίωση υποθέσεων που αφορούν την αποκατάσταση επιπτώσεων φυσικών καταστροφών, δηλαδή στην κοντινότερη γι’ αυτούς υπηρεσία, όπως είναι ο ΤΑΠ Ηλείας και να μην εξαναγκάζονται να μεταβαίνουν την Πάτρα.

Ο Ηλείος βουλευτής κατέθεσε την ερώτηση αυτή με αφορμή την περίπτωση των καταστροφών από τον πρόσφατο ανεμοστρόβιλο, που έπληξε τον Δήμο Πύργου και προξένησε σοβαρές ζημιές σε 62 κατοικίες, 16 επιχειρήσεις και 8 αποθήκες, με την έως σήμερα καταγραφή, καθώς οι πληγέντες υποχρεώνονται πλέον να πηγαίνουν στην Πάτρα για να υποβάλουν τις αιτήσεις τους στη ΔΑΕΦΚ Δυτικής Ελλάδας, όπου έχουν μεταφερθεί όλες οι αρμοδιότητες που είχε προηγουμένως ο ΤΑΠ Ηλείας, ο οποίος έχει πλέον απαξιωθεί. Πρόκειται, όπως αναφέρει, για μια υπηρεσία που απαρτίζεται από μηχανικούς και διοικητικούς και έχει διαχειριστεί επί δεκαετίες τις υποθέσεις καταστροφών και αποκατάστασης σε σεισμούς, πυρκαγιές, πλημμύρες και άλλα φυσικά φαινόμενα. Παράλληλα, ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ θέτει στους συναρμόδιους υπουργούς το ερώτημα εάν υπάρχει σχεδιασμός στην κυβέρνηση για την υπαγωγή του ΤΑΠ Ηλείας στο Υπουργείο Κλιματικής Αλλαγής και Πολιτικής Προστασίας, το οποίο διαχειρίζεται πλέον τις επιπτώσεις από φυσικές καταστροφές.

Back To Top