Skip to content

Οι πολίτες αντιδρούν, η κοινωνία αφυπνίζεται-ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

΄΄Ο δεύτερος γύρος των δημοτικών εκλογών κατέδειξε ότι υπάρχει η ανάγκη διαμόρφωσης μιας εναλλακτικής και αξιόπιστης πρότασης διακυβέρνησης που θα αποκτήσει πλειοψηφικά χαρακτηριστικά και θα εκφράσει όλους τους Έλληνες.

Οι άνθρωποι που στήριξαν την υποψηφιότητα του Χάρη Δούκα στο Δήμο της Αθήνας , του Δημήτρη Κουρέτα στην Περιφέρεια Θεσσαλίας και πολλούς άλλους αιρετούς που εξελέγησαν και εκφράζουν την δημοκρατική και προοδευτική εκδοχή στην αυτοδιοίκηση, έστειλαν το δικό τους ηχηρό μήνυμα.

Ένα μήνυμα που ήταν ταυτόχρονα και μήνυμα αποδοκιμασίας της αλαζονείας της κυβέρνησης, της ανεπάρκειας της να προστατέψει τους πολίτες και να αναλάβει τις ευθύνες της.

Υπάρχει μια μεγάλη πλειοψηφία που αναζητά διέξοδο.’’ τόνισε ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΠΑΣΟΚ κ.Μιχάλης Κατρίνης μιλώντας στη Βουλή.

Τόνισε επίσης ότι η δημοκρατική διέξοδος δε διαμορφώνεται με κραυγές, ευχολόγια, πρόχειρες, επιφανειακές και συνθηματολογικές προτάσεις.

 

Αντίθετα, χρειάζονται σαφείς και συγκεκριμένες προτάσεις για την οικονομία, τη φορολογία, το αναπτυξιακό πρότυπο της χώρας και την επιχειρηματικότητα, το διεθνή ρόλο της πατρίδας μας, την περιφερειακή ανάπτυξη και την παραγωγική ανασυγκρότηση, το κοινωνικό κράτος και τη δημόσια υγεία.

Όλες αυτές οι προτάσεις, αθροισμένες και ανανεωμένες, αποτελούν μια εναλλακτική πρόταση διακυβέρνησης αλλά, κυρίως, πρέπει να αποτελούν έκφραση και διέξοδο για τους πολίτες.

‘’Για το ΠΑΣΟΚ,αποτελεί στρατηγικό στόχο να εκφραστεί αυτή η δημοκρατική πλειοψηφία.’’ επισήμανε ο κ.Κατρίνης αναφέροντας ότι ‘’ χρειάζεται συγκροτημένη εναλλακτική πρόταση, σοβαρή αντιπολίτευση, αξιόπιστα και καθαρά πρόσωπα, ρεαλιστική και πειστική στρατηγική. Και βέβαια μια εναλλακτική και πλειοψηφική πρόταση δε διαμορφώνεται με συνεννοήσεις ή συμφωνίες κορυφής, διαμορφώνεται μέσα στην κοινωνία, συμμετέχουν στην διαμόρφωση της κοινωνικές δυνάμεις.’’ .

Έκλεισε την ομιλία του τονίζοντας:

‘’Μια κοινωνία χαμηλών προσδοκιών, όπως αυτή που θέλει να διαμορφώσει η κυβέρνηση, είναι μια κοινωνία ηττημένη και παραιτημένη.

Το κράτος ευθύνης και δικαίου δεν είναι αυτό που κρύβεται, που είναι εξαφανισμένο όταν το έχει ανάγκη ο πολίτης, αυτό που αναζητά δικαιολογίες, αυτό που συγκαλύπτει ευθύνες.

Αυτό δεν είναι κράτος ευθύνης και δικαίου. Αυτό είναι το επιτελικό κράτος της Νέας Δημοκρατίας που έχει αποτύχει.

Και καλούμε τα κόμματα της αντιπολίτευσης να ψηφίσουν την πρόταση σύστασης προανακριτικής επιτροπής του ΠΑΣΟΚ για τα Τέμπη.

Γιατί μπορεί η άποψη των επικοινωνιακών συμβούλων του Πρωθυπουργού να είναι ότι οι νεκροί ξεχνιούνται μετά από ένα μήνα, αλλά υπάρχουν και κάποιοι που δεν ξεχνούν.

Υπάρχουν και κάποιοι που έχασαν άδικα τα παιδιά τους και ζητούν δικαίωση, ζητούν δικαιοσύνη.’’

 

Back To Top