Skip to content

Στον ‘’αέρα’’ το σχέδιο ανασυγκρότησης της Ηλείας-ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Να καλύψει την ανυπαρξία οποιασδήποτε πρόβλεψης για την υλοποίηση του σχεδίου ανασυγκρότησης της Ηλείας, με βάση τη μελέτη της διαΝΕΟσις, επιχειρεί η κυβέρνηση με την απάντηση που έδωσε σε σχετική ερώτηση του βουλευτή Ηλείας και κοινοβουλευτικού εκπροσώπου του ΠΑΣΟΚ-Κινήματος Αλλαγής Μιχάλη Κατρίνη.

Πιο συγκεκριμένα, όπως αναφέρει ο βουλευτής, «στην γραπτή απάντηση του υφυπουργού Οικονομικών και Εθνικής Οικονομίας κ. Παπαθανάση δεν υπάρχει καμία αναφορά σε δέσμευση κονδυλίων για τα έργα και τις δράσεις που περιλαμβάνει το εγκεκριμένο σχέδιο. Αντίθετα, αναφέρεται σε έργα που υλοποιήθηκαν ή υλοποιούνται στο πλαίσιο του ΕΣΠΑ 2014-2020, πριν δηλαδή από τη σύνταξη της μελέτης, ή σε δυνατότητες χρηματοδότησης άλλων έργων από το ΕΣΠΑ 2021-2027, που όμως δεν έχουν σχέση με τον ολοκληρωμένο σχεδιασμό ανασυγκρότησης της Ηλείας που περιλαμβάνει η μελέτη της ΔιαΝΕΟσις.

Διαπιστώνεται, επομένως, ότι ούτε η χρηματοδότηση των 1,8 δις ευρώ που απαιτείται για την εφαρμογή του σχεδίου είναι διασφαλισμένη, ούτε προσδιορίζονται η έναρξη και το ακριβές χρονοδιάγραμμα υλοποίησης των δράσεων και των έργων που περιλαμβάνει.

Δυστυχώς, παρά τις προεκλογικές εξαγγελίες του πρωθυπουργού, οι πολίτες και οι φορείς του τόπου μας διαπιστώνουν ότι οι ανησυχίες τους επιβεβαιώνονται. Το σχέδιο ανασυγκρότησης βρίσκεται στον ‘’αέρα’’ και για μία ακόμα φορά η Ηλεία δεν περιλαμβάνεται στις κυβερνητικές προτεραιότητες, αλλά υποχωρεί όλο και πιο κάτω σε μια λίστα αναμονής δίχως τέλος, εισπράττοντας μόνο υποσχέσεις χωρίς αντίκρισμα».

Ο βουλευτής επισημαίνει επιπλέον ότι «οι πυρόπληκτοι αγρότες ακόμα περιμένουν τις αποζημιώσεις για το φυτικό κεφάλαιο που καταστράφηκε, ενώ καμία μέριμνα δεν υπάρχει για την απώλεια εισοδήματος για την επόμενη πενταετία».

Τέλος στη δήλωσή του ο Μιχάλης Κατρίνης τονίζει:

«Επειδή, όπως επισημαίνει η ίδια η μελέτη, η Ηλεία κινδυνεύει να απαξιωθεί πλήρως αν δεν υλοποιηθεί ο σχεδιασμός της ανασυγκρότησης, απαιτείται εγρήγορση και συνεχής διεκδίκηση, ώστε μην χαθούν άλλες ευκαιρίες και να μην παραμείνει η περιοχή μας ουραγός της ανάπτυξης στη χώρα».

 

 

 

 

Back To Top