Skip to content

Ο κ.Μητσοτάκης θεωρεί ότι οι ελληνοτουρκικές σχέσεις είναι ιδιωτική του υπόθεση-ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

‘’ Ο κ.Μητσοτάκης αντιλαμβάνεται ως προσωπική και ιδιωτική του υπόθεση την άσκηση της εξωτερικής πολιτικής και τα ζητήματα που αφορούν στις ελληνοτουρκικές σχέσεις’’ τόνισε ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΠΑΣΟΚ κ. Μιχάλης Κατρίνης μιλώντας στην τηλεόραση του ΑΝΤ-1.

Σημείωσε ότι ‘’Ουδείς γνωρίζει το περιεχόμενο των συζητήσεων και των διαπραγματεύσεων που γίνονται με την Τουρκία, ενώ ο Πρωθυπουργός δεν αισθάνεται την ανάγκη να ενημερώσει τα κόμματα και τους πολιτικούς αρχηγούς για το περιεχόμενο της διμερούς συνάντησης και τα όρια της συζήτησης με την Τουρκία.’’

Ο κ.Κατρίνης επισήμανε την υποτονική αντίδραση της κυβέρνησης απέναντι στην επιθετική ρητορική και στις προκλήσεις της Τουρκίας λέγοντας:

‘’Πριν από λίγες ημέρες η  Τουρκία  εξέδωσε «ΝΟΤΑΜ» διχοτομώντας το Αιγαίο και συμπεριλανβάνοντας την βραχονησίδα Ζουράφα σε τουρκική άσκηση και από την άλλη, έχουμε τις δηλώσεις του κ. Φιντάν που έκανε λόγο για τουρκική μειονότητα και στη Θράκη, για ‘’ομογενείς’’ στα Δωδεκάνησα και για λύση στο Κυπριακό ζήτημα που θα βρεθεί μεταξύ των δύο κρατών. Και όλα αυτά, έρχονται σε συνέχεια των επιθετικών δηλώσεων Τούρκων αξιωματούχων που αμφισβητούν τα κυριαρχικά μας δικαιώματα’’

Ο Μιχάλης Κατρίνης τόνισε ότι το ΠΑΣΟΚ έχει ζητήσει επίμονα την σύγκληση του συμβουλίου των πολιτικών αρχηγών, επισημαίνοντας ότι μπορούν να υπάρχουν δίαυλοι διαλόγου αλλά θα πρέπει να τεθούν όρια και πλαίσιο στο διάλογο, για να μη βρεθούμε για μία ακόμα φορά προ εκπλήξεως.

Ο κ.Κατρίνης υπεραμύνθηκε των επιλογών του ΠΑΣΟΚ στην εξωτερική πολιτική της χώρας και τη διαχείριση των ελληνοτουρκικών σχέσεων, υπενθυμίζοντας την είσοδο της Κύπρου στην Ευρωπαϊκή Ένωση που ενίσχυσε τη θέση και το γεωπολιτικό της ρόλο, ενώ υπενθύμισε ότι το ΠΑΣΟΚ, ως υπεύθυνη πατριωτική δύναμη, στήριξε την ενίσχυση των ενόπλων δυνάμεων με νέα και σύγχρονα οπλικά συστήματα.

 

Back To Top