Skip to content

ΧΑΙΡΕΤΙΣΜΟΣ ΣΤΗΝ ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΤΗΣ ΝΕ ΠΑΣΟΚ

 

 

Η σημερινή συγκλονιστική σας παρουσία αποδεικνύει ότι το ΠΑΣΟΚ δεν έχει μόνο βαθιές ρίζες, ένδοξη ιστορία και βαριά παρακαταθήκη σε αυτό τον τόπο, αλλά κυρίως έχει λαμπρό μέλλον και προοπτική να αλλάξει την μοίρα αυτού του τόπου.

Γιατί όπως και τότε, έτσι και τώρα, το ΠΑΣΟΚ θα κληθεί να αλλάξει την μοίρα αυτού του τόπου και να βελτιώσει τη ζωή των πολιτών που ζουν σε αυτή τη χώρα.

Σε μια χώρα που παραβιάζονται και αμφισβητούνται οι αρχές του κράτους δικαίου.

Σε μια χώρα που τίθεται σε κίνδυνο η οικονομική και κοινωνική σταθερότητα , αφού το ιδιωτικό χρέος υπερβαίνει τα 270 δις ευρώ, οι πλειστηριασμοί αυξάνονται και δεν υπάρχει προστασία της πρώτης κατοικίας. Προστασία της πρώτης κατοικίας που μόνο η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ του Γιώργου Παπανδρέου το 2010 διασφάλισε, μέσα στην δίνη του μνημονίου και απέναντι στην πιο σκληρή τρόικα.

Σε μια χώρα που σέβεται το διεθνές δίκαιο και είναι δύναμη αποτρεπτικής ισχύος, αλλά που πρέπει να καθιστά σαφές σε όποιον αμφισβητεί τα κυριαρχικά μας δικαιώματα ότι η Ελλάδα δεν παραχωρεί τίποτα, όπως μας δίδαξε ο ιδρυτής μας ο Ανδρέας Παπανδρέου.

Σε μια χώρα που η δημόσια και δωρεάν υγεία, μια εμβληματική μεταρρύθμιση της κυβέρνησης του Ανδρέα Παπανδρέου με τον Γιώργο Γεννηματά και τον Παρασκευά Αυγερινό, δυστυχώς απειλείται από τις επιλογές της Νέας Δημοκρατίας.

Σε μια χώρα που οι επαγγελματίες και οι έμποροι παλεύουν καθημερινά να τα βγάλουν πέρα, οι μισθωτοί και οι συνταξιούχοι αγωνίζονται κόντρα στον πληθωρισμό και την ακρίβεια, με την κυβέρνηση να αδρανεί, να αδιαφορεί, να τους αφήνει ανυπεράσπιστους.

Σε μια χώρα που οι ανισότητες διευρύνονται συνεχώς, οι αγρότες αναγκάζονται να εγκαταλείψουν τα χωράφια τους και οι νέοι, παρά τα πολλά προσόντα που διαθέτουν, επιλέγουν να μη ζουν εδώ και να συμβάλλουν στην αναγκαία αλλαγή που πρέπει να δούμε.

Η χώρα χρειάζεται αλλαγή πορείας.

Και την αλλαγή αυτή μπορεί να την εγγυηθεί μόνο ένα ισχυρό ΠΑΣΟΚ.

Σήμερα, εδώ, από την Ηλεία των δημοκρατικών αγώνων, στέλνουμε ένα ηχηρό μήνυμα αλλαγής και ανατροπής των συσχετισμών, με ένα ΠΑΣΟΚ σε ρόλο πρωταγωνιστή, όπως το ονειρεύτηκε η Φώφη Γεννηματά και το οραματίζεται ο πρόεδρός μας, ο Νίκος Ανδρουλάκης.

Από την Ηλεία, το κάστρο της δημοκρατικής παράταξης, όπου το ΠΑΣΟΚ εκλέγει ανελλιπώς βουλευτή από το 1974 ως σήμερα, την Ηλεία με τα μεγαλύτερα πανελλαδικά ποσοστά του ΠΑΣΟΚ σε όλες τις εκλογικές αναμετρήσεις.

Πάμε όλοι μαζί, να σηκώσουμε και πάλι τον ήλιο ψηλά, να δώσουμε ελπίδα, αισιοδοξία και χαμόγελο στους πολίτες, να σηκώσουμε την Ηλεία ψηλά, την Ελλάδα ψηλά.

Σε αυτή την πορεία προς τις εκλογές, είναι σημαντικό να μας τιμά, εδώ σήμερα στην Ηλεία, ο πρώην πρωθυπουργός και τελευταίος πρωθυπουργός του ΠΑΣΟΚ, ο Γιώργος Παπανδρέου.

Αγαπητέ πρόεδρε, σε καλώ στο βήμα και περιμένουμε με μεγάλο ενδιαφέρον την ομιλία σου,

Καλό μας αγώνα!

 

Back To Top