Skip to content

Έργα και ημέρες του επιτελικού κράτους-ΑΡΘΡΟ ΣΤΟ ΚΑΡΦΙ

Ο κ.Μητσοτάκης προανήγγειλε ότι το πρώτο νομοσχέδιο που θα καταθέσει η νέα κυβέρνηση του αφορά στην επικαιροποίηση του επιτελικού κράτους.

Όλοι θυμούνται ότι και τον Ιούλιο του 2019, ένα από τα πρώτα νομοσχέδια της κυβέρνησης της Νέας Δημοκρατίας ήταν η δομή και η λειτουργία του επιτελικού κράτους.

Μέσα σε 4 χρόνια, ο απολογισμός του περίφημου επιτελικού κράτους του κ,Μητσοτάκηπεριλαμβάνει:

1) Το 2021 η κακοκαιρία ” Μήδεια” αποκάλυψε τη γύμνια του επιτελικού κράτους, χιλιάδες οικογένειες στην Αττική έμειναν για ώρες έως και τρεις μέρες χωρίς ρεύμα.

Η απάντηση του ”επιτελικού κράτους” ήταν η μετάθεση ευθυνών σε άλλες κρατικές υπηρεσίες.

2) Τον Ιανουάριο του  2022 άλλη μια κακοκαιρία, εγκλώβισε για ώρες εκατοντάδες οδηγούς στην Αττική Οδό μέσα στο χιόνι.

Η αντίδραση του ”επιτελικού κράτους” ήταν να ζητήσει συγνώμη και να θεσπίσει αποζημίωση ύψους 2.000 ευρώ για κάθε αυτοκίνητο, αποζημίωση που είναι αμφίβολο πόσοι τελικά την έλαβαν.

3) Το καλοκαίρι του 2022, αποκαλύφθηκε το σκάνδαλο των υποκλοπών που στήθηκε και καθοδηγήθηκε από το ”επιτελικό κράτος”, το οποίο φρόντισε να υπαγάγει αμέσως την ΕΥΠ στο γραφείο του Πρωθυπουργού.

Για αυτό και το ”επιτελικό κράτος” διακρίθηκε και πρωταγωνίστησε στις μεθοδεύσεις συγκάλυψης του σκανδάλου και προστασίας των ενόχων και πρωταγωνιστών του.

4) Το τραγικό δυστύχημα στα Τέμπη που κόστισε τη ζωή 57 συνανθρώπων μας απέδειξε ότι δε λειτουργούσαν οι υποδομές τηλεδιοίκησης και σηματοδότησης για την ασφάλεια των επιβατών του σιδηρόδρομου. Η σηματοδότηση, η τηλεδιοίκησηκαι η ενίσχυση της ασφάλειας του δικτύου ήταν ευθύνη της κυβέρνησης. Μια ευθύνη που αυτή η κυβέρνηση δεν ανέλαβε, παρά τις έγκαιρες προειδοποιήσεις, που είχαν διατυπωθεί εγγράφως και αρμοδίως, για ένα δίκτυο το οποίο  χαρακτηρίστηκε το πιο επικίνδυνο σε όλη την Ευρώπη σύμφωνα με την έκθεση του βρετανικού γραφείου οδικού δικτύου και σιδηροδρόμων.

5) Πριν από λίγες ημέρες το ”επιτελικό κράτος” του κ.Μητσοτάκη εμφανίστηκε ανέτοιμο να αντιμετωπίσει την κατάρρευση της πλατφόρμας της Τράπεζας Θεμάτων, προκαλώντας τεράστια προβλήματα στις εξετάσεις των μαθητών στα Λύκεια όλης της χώρας.

Ως συνήθως, απέναντι σε κάθε πρόβλημα αναζητήθηκαν δικαιολογίες, έφταιγαν οι χάκερς και όχι αυτοί που δεν φρόντισαν να  υπάρχουν αποτελεσματικά συστήματα προστασίας της συγκεκριμένης πλατφόρμας για κάθε είδους κυβερνοεπιθέσεις.

Το ”επιτελικό κράτος” του κ.Μητσοτάκη στην καλύτερη περίπτωση εξελίχθηκε σε ένα αδύναμο, ανεπαρκές και επικίνδυνο κράτος  και στην χειρότερη περίπτωση μετατράπηκε σε ένα παρακρατικό και παρακυβερνητικό μηχανισμό.

Η Ελλάδα δεν έχει ανάγκη από αυτό το ”επιτελικό κράτος΄΄ αλλά από ένα κράτος δικαίου, ασφάλειας και διαφάνειας, ένα κράτος που θα σέβεται τον πολίτη. Και όλα αυτά μπορεί να τα εγγυηθεί μόνο ένα ισχυρό ΠΑΣΟΚ.

Back To Top