Skip to content

Σε τραγική κατάσταση η δημόσια υγεία στην περιφέρεια και τα νησιά-ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

 

Βασικά σημεία συνέντευξης του υπ. βουλευτή Ηλείας ΠΑΣΟΚ – Κίνημα Αλλαγής Μιχάλη Κατρίνη στον ANT1 και στην εκπομπή ”Στούντιο με θέα”  με τη Φαίη Μαυραγάνη

 

Σε σχέση με τα πρόσφατα τραγικά συμβάντα που οφείλονται στην υποστελέχωση του τομέα της δημόσιας υγείας ο Μιχάλης Κατρίνης δήλωσε: 

 

Η ελληνική περιφέρεια –ηπειρωτική ή νησιωτική- αποτελεί το μεγάλο ασθενή του Εθνικού Συστήματος Υγείας.

Αντιμετωπίζει ακραίες ανισότητες σε σχέση με το κέντρο και πλήττεται από τεράστιες  ελλείψεις σε ιατρικό προσωπικό.

Η Ηλεία, στην οποία εκλέγομαι., εδώ και δύο χρόνια στο κεντρικό νοσοκομείο της διαθέτει μόλις έναν παθολόγο, και παρά τις επίμονες εκκλήσεις μας η πολιτική ηγεσία του υπουργείου Υγείας εξακολουθεί να αδρανεί, με την εικόνα να μη διαφέρει στα υπόλοιπα νοσοκομεία της επαρχίας.

4 χρόνια τώρα, είναι σαφές πως η στήριξη του ΕΣΥ δεν αποτελεί προτεραιότητα για την κυβέρνηση της ΝΔ, παρά την πρωτοφανή περιπέτεια της πανδημίας του κορονοϊού.

Και αν σε αυτήν την περίπτωση το εθνικό σύστημα υγείας άντεξε, αποτελώντας το μοναδικό ασφαλές καταφύγιο για τους πολίτες της χώρας, αυτό οφείλεται μόνο στην αυταπάρνηση του στελεχιακού του δυναμικού.

Από την κυβέρνηση είδαμε μόνο «χειροκροτήματα» και «επευφημίες» και τίποτα δε μπορεί να κρύψει την ανεπάρκειά της.

Τα δε κυβερνητικά στελέχη όπως ο κ. Πνευματικός είναι εδώ, για να μας υπενθυμίζουν, κυνικά, την ανάλγητη αντίληψη που έχει μερίδα στελεχών της ΝΔ, για το ΕΣΥ και τον ρόλο του.

Είναι αυτοί που μιλούν για ‘’αποδοτικότητα’’ και δεν δίστασαν να πουν πως η Ελλάδα δεν έχει τη δυνατότητα να διαθέτει ένα ’’πολυτελές σύστημα υγείας’’.

 

Για τις θέσεις του ΠΑΣΟΚ για την υγεία, ο πρώην επικεφαλής της Κ.Ο. υπογράμμισε:

 

Το ΠΑΣΟΚ, έχει ψηλά στην ατζέντα του το ζήτημα της δημόσιας υγείας.

Γιατί το ΠΑΣΟΚ δημιούργησε το δημόσιο σύστημα υγείας.

Γιατί το ΠΑΣΟΚ έδωσε στον κόσμο της υπαίθρου την δυνατότητα να έχει πρόσβαση σε δημόσιες υπηρεσίες υγείας.

Σε σχετική ημερίδα που οργάνωσε το ΠΑΣΟΚ πριν λίγους μήνες, έθεσε δέκα προτεραιότητες για την στήριξη του ΕΣΥ, μεταξύ των οποίων είναι:

  • η υγειονομική κάλυψη της νησιωτικής και της περιφερειακής Ελλάδας και
  • κίνητρα ώστε να παραμείνουν στη χώρα, οι γιατροί που αποφοιτούν από ελληνικά πανεπιστήμια, ωστόσο επιλέγουν το εξωτερικό για ένα καλύτερο αύριο.

Ο κ. Μητσοτάκης και η κυβέρνησή του θεώρησαν πως δίνοντας μία αύξηση 10% στις αποδοχές των γιατρών «έβγαλαν την υποχρέωση».

Εδώ, όμως, μιλάμε για την υγεία μας και τη ζωή μας και μόνο το ΠΑΣΟΚ έχει βάλει στην ατζέντα του ως προτεραιότητα ένα εθνικό, δημόσιο, καθολικό, ποιοτικό σύστημα υγείας και όχι ένα προνομιακό σύστημα υγείας, όπως «οραματίζεται» ο κ. Μητσοτάκης και τα στελέχη του.

 

Back To Top