Skip to content

Το ΠΑΣΟΚ επέστρεψε στις καρδιές των δημοκρατικών πολιτών της Ηλείας-ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

‘’Στείλτε μήνυμα σε αυτούς που σας εκβιάζουν με νέες εκλογές

Στείλτε μήνυμα σε αυτούς που δεν κρύβουν την αλαζονεία τους πριν ακόμα γίνουν κυβέρνηση.

Στείλτε μήνυμα σε αυτούς που είχαν απαξιώσει το ΠΑΣΟΚ , σε αυτούς που παραπλάνησαν τους πολίτες .

Στείλτε ένα δυνατό μήνυμα για να καταλάβουν όλοι ότι το ΠΑΣΟΚ επέστρεψε οριστικά. Επέστρεψε στις καρδιές των δημοκρατικών πολιτών της Ηλείας Για να μείνει για πάντα. Δυνατό και ισχυρό ‘’ τόνισε ο Μιχάλης Κατρίνης μιλώντας σε μεγάλη συγκέντρωση πολιτών στην Αμαλιάδα.

Επισήμανε ότι το νέο ισχυρό ΠΑΣΟΚ θεμελιώθηκε με την ψήφο  των πολιτών στις 21 Μαΐου και ότι η χώρα χρειάζεται μια σοβαρή, συγκροτημένη αντιπολίτευση που θα υπερασπίζεται την κοινωνία και θα δίνει ελπίδα.

Ο κ.Κατρίνης τόνισε ότι δεν υπάρχει κίνδυνος ακυβερνησίας. Ο μοναδικός κίνδυνος που υπάρχει είναι να έχουμε απέναντι μας μια ανεξέλεγκτη Νέα Δημοκρατία, που ως κυβέρνηση θα συνεχίσει να υποβαθμίζει την Ηλεία, θα συνεχίσει να σπρώχνει στο περιθώριο τη μεγάλη πλειοψηφία των πολιτών.

Ανέφερε ότι η αλαζονεία της Νέας Δημοκρατίας χτυπάει ήδη κόκκινο.

‘’Απειλούν τους πολίτες με τρίτες εκλογές, θέλουν ισχυρή κοινοβουλευτική πλειοψηφία για να εφαρμόσουν την ατζέντα που αποκρύπτουν. Η ελληνική κοινωνία, οι δημοκρατικοί πολίτες θέλουν από την αντιπολίτευση να ασκεί το ρόλο της και να διαμορφώνει τις προϋποθέσεις μιας εναλλακτικής πρότασης διακυβέρνησης. Γιατί  η αντιπολίτευση δεν ελέγχει μόνο την κυβέρνηση, πρέπει να δίνει ελπίδα στον πολίτη.’’ τόνισε ο Μιχάλης Κατρίνης.

Παράλληλα αναφέρθηκε σε τέσσερις μύθους που έχει δημιουργήσει ο προπαγανδιστικός μηχανισμός της Νέας Δημοκρατίας:

Πρώτος μύθος είναι η μείωση φόρων. Στην πραγματικότητα, το μείγμα φορολογικής πολιτικής που εφαρμόζει η Νέα Δημοκρατία εντείνει τις ανισότητες, αφού τα φορολογικά έσοδα στηρίζονται στους έμμεσους φόρους, στον υψηλό ΦΠΑ που σε συνδυασμό με την ακρίβεια ‘’ροκανίζει’’ το εισόδημα των εργαζομένων, με 4 δις επιπλέον έσοδα από ΦΠΑ το 2022. Η αύξηση των αντικειμενικών αξιών και οι 14 φόροι που συνδέονται με αυτή θα αυξήσει τη φορολογική επιβάρυνση στα ακίνητα.

Δεύτερος μύθος είναι ότι η Νέα Δημοκρατία στηρίζει τη μεσαία τάξη. Πρόκειται για το απόλυτο ψέμα. Το φορολογικό σύστημα εντείνει τις ανισότητες, δεν φορολογεί τον πλούτο και τα μεγάλα κέρδη των εταιρειών παραγωγής ενέργειας, των διυλιστηρίων και των τραπεζών, οι οποίες αποκόμισαν πάνω από 700 εκατ. ευρώ επιπλέον κέρδη από την αύξηση των επιτοκίων μέσα στους τρεις πρώτους μήνες του 2023.

Ποιους ευνοεί ο χαμηλός συντελεστής στα μερίσματα και το αφορολόγητο των 800.000 ευρώ για τις γονικές παροχές; Την μεσαία τάξη ή εσάς;’’ αναρωτήθηκε ο Μιχάλης Κατρίνης απευθυνόμενος στους πολίτες της Αμαλιάδας.

Τρίτος μύθος είναι η ισχυρή οικονομία. Η Νέα Δημοκρατία κρατά κρυμμένα τα  πολύ σοβαρά δημοσιονομικά προβλήματα που θα αποκαλυφθούν μετά τις εκλογές.

Υπάρχει ένα πρωτοφανές  έλλειμμα του ισοζυγίου τρεχουσών συναλλαγών, στα ίδια επίπεδα με αυτό που είχε δημιουργήσει η κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας πριν την χρεοκοπία, αλλά και ένα δυσθεώρητο κρατικό χρέος, το οποίο έφτασε τα 400 δις ευρώ στο τέλος του 2022, εξαιτίας των 45 δις επιπλέον δημοσίου χρέους, κατά την τετραετία του κ. Μητσοτάκη.

Τέταρτος μύθος είναι ότι η Νέα Δημοκρατία στηρίζει την πραγματική οικονομία στις δύσκολες συνθήκες. Η δέσμευση Μητσοτάκη για στήριξη των συνεπών δανειοληπτών λόγω αύξησης των επιτοκίων αφορούσε μόλις 3825 από τους 400.000 συνεπείς, ενώ ο πτωχευτικός της ΝΔ έχει οδηγήσει σε 5435 ρυθμίσεις όταν πάνω από 7 εκατ. πολίτες και επιχειρήσεις χρωστούν, με το ιδιωτικό χρέος να αυξάνεται διαρκώς

΄΄Η Ηλεία την επόμενη Κυριακή πρέπει να κάνει μία ακόμα υπέρβαση, πρέπει και πάλι να κάνει τη διαφορά.

Πρέπει να αναδείξει ακόμα πιο ισχυρό το ΠΑΣΟΚ. Να στείλει το δικό της μήνυμα.’’ έκλεισε την ομιλία του μέσα σε θερμές εκδηλώσεις από τους συγκεντρωμένους πολίτες ο Μιχάλης Κατρίνης.

Back To Top