Skip to content

Υπάρχει προοδευτική πλειοψηφία που αναζητά έκφραση-ΑΡΘΡΟ ΣΤΗΝ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΤΑ ΝΕΑ

Το πρόβλημα της χώρας είναι πολιτικό.
Υπάρχει μια κυβέρνηση που δεν έχει σχέδιο για τους πολλούς, έχει όμως σχέδιο για να εξυπηρετήσει τα συμφέροντα και τις επιδιώξεις των ολίγων και ισχυρών.
Υπάρχει μια αξιωματική αντιπολίτευση που βρίσκεται σε αποδρομή και σε διαδικασία αποσύνθεσης.
Υπάρχει ζήτημα λειτουργίας των θεσμών, γιατί όταν επιχειρείται ο έλεγχος, η χειραγώγηση και η υποταγή των θεσμών, τότε ναι, υπάρχει σοβαρό πρόβλημα.
Μέσα σε αυτή τη ζοφερή εικόνα και κατάσταση που οδηγεί σε διαρκή υποχώρηση την πατρίδα μας σε όλα τα μέτωπα και δημιουργεί συναισθήματα απογοήτευσης και παραίτησης στην κοινωνία, υπάρχουν δυνάμεις που ανοίγουν ένα άλλο δρόμο.
Το ΠΑΣΟΚ έχει αναλάβει την ευθύνη να ασκεί την αντιπολίτευση που δεν θέλει και δεν είχε απέναντι του μέχρι σήμερα ο κ.Μητσοτάκης.
Αντιπολίτευση σοβαρή, συγκροτημένη που συνδυάζεται με προγραμματικές προτάσεις.
Με νέα και φρέσκα πρόσωπα που απευθύνονται σε μια μεγάλη προοδευτική και δημοκρατική πλειοψηφία, που αποδεδειγμένα υπάρχει. Απλά αυτή η πλειοψηφία αναζητά έκφραση.
Αποδείχθηκε στις αυτοδιοικητικές εκλογές. Εκεί που υπήρχαν προγραμματικές συγκλίσεις στη βάση και υποψηφιότητες με αξιοπιστία, αυτή η δημοκρατική και προοδευτική πλειοψηφία εκφράστηκε.
Η εξέλιξη αυτή δείχνει το δρόμο.
Γιατί η χώρα δεν μπορεί να κυβερνάται μόνο από τη Νέα Δημοκρατία και τον κ.Μητσοτάκη.
Γιατί το πολιτικό σύστημα του ενάμιση κόμματος και της παντοδυναμίας της Νέας Δημοκρατίας, παράγει αδυναμίες, προβλήματα και ενθαρρύνει έναν ιδιότυπο καθεστωτισμό.
Στις νέες συνθήκες που δημιουργούνται, το ΠΑΣΟΚ βρίσκεται σε μια διαρκή και σταθερή πορεία ανόδου. Είναι εμφανής, πλέον, η αλλαγή συσχετισμών, αλλαγή που θα επιβεβαιωθεί στις επερχόμενες εκλογές.
Το ΠΑΣΟΚ επανασυνδέεται με την κοινωνία με όρους μέλλοντος, συσπειρώνει και πάλι τις πιο ζωντανές και δημιουργικές κοινωνικές δυνάμεις.
Η διαδικασία αυτή είναι σε εξέλιξη, έχει δυναμικά χαρακτηριστικά, αναπτύσσεται καθημερινά και είναι δική μας ευθύνη το αποτύπωμα της να γίνει ακόμα πιο ισχυρό.
Η χώρα χρειάζεται μια συνολική επανεκκίνηση. Χρειάζεται έναν ισχυρό και εναλλακτικό πόλο διακυβέρνησης με πρωταγωνιστή το ΠΑΣΟΚ.
Είναι καιρός να ορίσουμε, με την αντιπολίτευση που ασκούμε αλλά και με τις προγραμματικές προτάσεις που διαμορφώνουμε, τα χαρακτηριστικά μιας μεγάλης και κυβερνώσας προοδευτικής παράταξης:
-Ένα συμπεριληπτικό αναπτυξιακό πρότυπο που δίνει ευκαιρίες και ελπίδα σε όλους και όχι σε λίγους.
-Ένα κράτος ευθύνης που εμπνέει σεβασμό και εμπιστοσύνη στους πολίτες και δεν αναζητά δικαιολογίες όταν αποδεικνύεται η ανεπάρκεια και η ανικανότητα του.
-Σεβασμός στους θεσμούς και απόλυτη εφαρμογή της δικαιοσύνης σε όλα και σε όλους.
-Κοινωνική συνοχή και αλληλεγγύη που εκφράζεται με ένα νέο εθνικό σύστημα υγείας, αλλά και με ουσιαστικά μέτρα για τη στήριξη της οικογένειας απέναντι στην ακρίβεια και την ενεργειακή κρίση.
-Φορολογική δικαιοσύνη που σήμερα δεν υπάρχει, αφού επιδεινώνεται διαρκώς η άνιση αντιμετώπιση των μικρών και μεσαίων επιχειρηματιών και επαγγελματιών καθώς και των εργαζομένων.
-Άσκηση μιας εξωτερικής και αμυντικής πολιτικής με ισχυρό πατριωτικό πρόσημο.
Η ευθύνη για την δημοκρατική παράταξη είναι μεγάλη, όπως και η ανάγκη να εκφράσει και πάλι την προοδευτική κοινωνική πλειοψηφία.

Back To Top